Metropolis

Elvis

Op zoek naar Elvis-adepten en look-a-likes. Van China tot Zuid-Afrika en van Congo tot IJsland: overal ter wereld blijkt The King nog steeds alive!

In Duisburg, vlak over de grens met Nederland vond onze Berlijnse correspondent Robin een Elvis-imitator van Turkse afkomst, Nevrez Caliskan. Hoewel zijn ouders zijn Elvis-gekte niet bepaald steunden, heeft hij toch doorgezet en verdient hij nu zijn brood als gerenommeerd Elvis-imitator.

Ons team in New York ging op bezoek bij Barbara Delpiano, een diep-religieuze lesbische Elvis-imitator die haar liedjes in de plaatselijke kerk te berde brengt. Haar liefde voor Elvis wordt slechts overtroffen door haar liefde voor Jezus.

Sunny ging in Shanghai op zoek naar Elvis en vond de jonge Jiang Zhen Wei. Hoewel de oorspronkelijke Elvis-gekte in de jaren vijftig en zestig aan het communistische China voorbijging, is Jiang nu alsnog hard bezig zijn landgenoten te overtuigen van de grootsheid van de "King of Cats", zoals hij Elvis noemt. - Geproduceerd door Bas Roeterink.

Onze IJslandse correspondente Halla laat zien dat Elvis zelfs tot in IJsland is doorgedrongen. In Reykjavik filmde zij Hreinn, Elvis-kenner en imitator met het syndroom van Down.