Metropolis neemt een kijkje bij fietsers over de hele wereld om te zien wat de fiets voor hen betekent. De tachtigjarige Tarwi in Indonesië ziet zijn fiets als zijn grote liefde. Voor de Mexicaanse Marianna is fietsen door de drukke en vervuilde stad een principekwestie en voor de Braziliaanse Samuel betekent fietsen vrijheid - ook al heeft hij maar 3% zicht, met behulp van zijn vrienden, kan hij toch van het fietsen genieten.

Mexico

In Mexico-stad telt maar één verkeersregel: het recht van de sterkste. Metropolis-correspondent Cecilia heeft nog nooit gefietst en waagt zich aan een ritje door het centrum, op weg naar de 'Bicicletas', een fietsbond die fietsen niet alleen ziet als een fysieke oefening, maar ook een politieke. De stad moet weer van de fietsers worden.

Brazilië

In Brazilië volgen we Samuel, die als blinde toch dapper op de fiets stapt. Met behulp van een hand op zijn schouder en een geitenbel aan de fietser voor hem lijkt het Samuel geen enkele moeite te kosten.

Indonesië

Al jaren is in Indonesië de brommer een veelgebruikt vervoermiddel, maar tijdens de pandemie heeft de fiets aan populariteit gewonnen. Daarom gaat Metropolis langs bij meervoudig wereldkampioen Tarwi, die op tachtigjarige leeftijd nog altijd duizenden kilometers per jaar fietst. Tot ongenoegen van zijn vrouw, die veel minder aandacht van hem krijgt dan zijn geliefde fiets.