In deze aflevering volgt Metropolis vrouwen die leven voor hun sport. Fatima in Afghanistan loopt haar trainingen in de zwaarbeveiligde ambassadewijk van Kabul, omdat daar veel weerstand is tegen sportende vrouwen. In Peru is Johayra veel gaan sporten nadat zij dit jaar haar oma verloor aan covid-19, om haar verdriet te verwerken. En Salina in Kenia bewijst dat je nooit te oud bent om te sporten: zij is 67 en richtte een vrouwenvoetbalelftal op.

Afghanistan

Nog niet zo lang geleden was het voor veel vrouwen op de wereld taboe te sporten. Maar anno 2020 struikel je in stadsparken van Lima tot Tokyo over de clubjes bootcampende fitgirls. In Kabul wordt het toch afgeraden om op straat te hardlopen, vooral door de mannen. Zij vinden dat het niet veilig is voor vrouwen. Correspondent Masood vond hardloper Fatima, die de hardloopbond verliet vanwege seksisme en nu haar straten strategisch uitkiest om haar hobby toch te kunnen uitoefenen.

Peru

Nog niet zo lang geleden was het voor veel vrouwen op de wereld taboe te sporten. Maar anno 2020 struikel je in stadsparken van Lima tot Tokyo over de clubjes bootcampende fitgirls. In Peru vond correspondent Jeronimo het verhaal van Johayra. Nadat zij dit jaar haar oma verloor aan covid-19 is ze heel veel gaan boksen om haar verdriet te verwerken. Maar als ze op straat hardloopt is ze altijd op haar hoede, want in haar wijk zie je niet veel vrouwen op straat.

Kenia

Nog niet zo lang geleden was het voor veel vrouwen op de wereld taboe te sporten. Maar anno 2020 struikel je in stadsparken van Lima tot Tokyo over de clubjes bootcampende fitgirls. Dat je nooit te oud bent om te sporten bewijst Salina in Kenia. Zij is 67 en richtte een vrouwenvoetbalelftal op. Waar vrouwen voorheen enkel in de keuken werden verwacht lopen ze nu in korte broek over straat, en dat vinden de meeste dorpelingen eigenlijk wel prima.