Metropolis

God is hot

Terwijl Nederland steeds verder ontkerkelijkt is in veel andere landen het geloof juist sterk in opkomst. Deze week gaat Metropolis op zoek naar mensen die leven voor hun geloof.

Onze Nicaragua correspondent Stef uit Nicaragua ging de jungle in en ontmoette een groep Amerikaanse franciskaners die daar in grote afzondering leven.

In Spanje heerst er zo'n tekort aan priesters, dat de katholieke kerk veel jonge Mexicanen naar Spanje stuurt om daar het vak van pastoor te leren.

Hoewel de politie hem aanvankelijk verbood te filmen, maakte onze correspondent Petna een portret van een Congolese evangelist die altijd met een megafoon op zak door de straten van Goma loopt.

Correspondente Neveen maakte dit portet van een jonge man die opgeleid wordt tot Imam in het streng islamitische Egypte.

De jonge zanger Kaleb Martin is een gelovige rasta: hij is nakomeling van een familie die vanuit Jamaica naar Ethiopië kwam, volgens de rastafari's het beloofde land waar de zwarten in Amerika naar terug moeten keren. Nu leven ze in Shashemene, een kleine stad ten zuiden van Addis Abbeba, waar keizer Haile Selassi hen 36 jaar geleden wat land gaf.

Onze Colombiaanse correspondent Alejandro trok ver de jungle in om een groep jonge indianen te vinden die opgeleid worden tot sjamaan.

Een Morchida is een jonge Marokkaanse vrouw die namens de overheid andere vrouwen onderwijst over de Islam. Meryem is zo een Morchida, en ze vertelt onze Marokkaanse correspondente Selma waarom ze haar leven wijdt aan haar religie, en over haar kijk op vrouwen, de Islam en andere religies.