Metropolis

happy together

Een gelukkig samenzijn, kan dat als je geen woord van elkaar verstaat? Metropolis gaat op zoek naar de meest bijzondere koppeltjes in de wereld.

De Letse Nikolay bouwde een huis uit liefde voor zijn vrouw Regina. Voor haar 50ste verjaardag kreeg ze er een uitbouw bij.

Manolo en Antonina zijn al 43 jaar de laatste twee bewoners van La Laguna in Spanje. Het is echter een klein wonder dat ze daar nog allebei samen wonen, gezien hun gespannen omgang met elkaar.

Nicolas was 30 toen hij de vijftienjarige Jacky in een bar ontmoette. Nu hebben ze al twee jaar een relatie, die hij wat serieuzer lijkt te nemen dan zij dat doet. Correspondent Petna heeft dit item niet in Congo maar vanuit Uganda gemaakt. Hij moest tijdelijk zijn thuisstad Goma ontvluchten toen die belegerd werd door het rebellenleger van de inmiddels gearresteerde rebellenleider Nkunda.

De 58-jarige rocker en kunstenaar Genesis P. Orridge uit New York heeft een nogal vreemd schoonheidsideaal. Toen zij/hij getrouwd was met zijn inmiddels overleden vrouw Jaye wilden ze maar een ding: zoveel mogelijk op elkaar lijken. Vandaar zijn borstimplantaten en allerlei andere plastische ingrepen.

De engels sprekende Jeffrey woont al geruime tijd in China, maar spreekt nog geen woord Mandarijn. Toch heeft hij een relatie met een Tibetaans meisje dat geen woord engels spreekt. - Geproduceerd door Bas Roeterink

Emal vond een bijzonder stelletje in Kabul, de hoofdstad van Afghanistan. Hij verloor in de burgeroorlog zijn been, zij mist een hand. Ze helpen elkaar zo goed als het gaat en zijn zo ondanks de tegenslagen samen gelukkig, met hun twee kinderen.

Onze Poolse correspondent Justyna maakte een bijzonder portret van een Roma vrouw die met een Poolse man gaat. Een omstreden relatie die in Polen veel consequenties heeft.

In Mali is het behoorlijk normaal dat jonge meisjes relaties aangaan met veel oudere mannen, omdat die financiële zekerheid kunnen bieden.