Metropolis

homo zijn

Er wordt overal ter wereld nogal verschillend over homoseksualiteit gedacht. Metropolis vraagt zich daarom af: Hoe is het om homo te zijn in landen als Amerika, Zambia of China? Van het ooit zo conservatieve Spanje waar homo’s tegenwoordig ook gewoon kunnen trouwen, tot een land als Zambia waar er nog altijd een groot taboe op homo-zijn heerst.

Hoe is het om homo te zijn in Nicaragua? Correspondent Stef volgt een homoseksuele travestiet die zich op een katholiek religieus feest helemaal uit kan leven.

Campillo de Ranas is een dorpje in Spanje waar heel veel homo's naartoe gaan om te trouwen sinds dat in 2005 wettelijk toegestaan werd. Niet alleen omdat het zo'n mooi dorpje is: de burgemeester is homo en trouwt graag homostellen - in tegenstelling tot sommige andere burgemeesters die weigeren de wet na te leven.

In China neemt de acceptatie van homoseksualiteit langzaam toe. Correspondente Mia bezocht gay club Destination, de hipste homo-nachtclub in Beijing op dit moment.- Geproduceerd door Anna Sophie Loewenberg & Mia Lee.

De Amerikanen David en Scott kwamen er als jongens al achter dat ze homo waren, maar ze werden later zelfverklaarde ex-gays door 'Love in Action', een christelijke organisatie die homoseksuele jongeren van hun 'probleem' afhelpt en ze weer hetero maakt. Echt werken deed dat natuurlijk niet: nu weten ze zeker dat ze homo zijn.

De vader van Mamadou had dezelfde naam als een bekende Senegalese openlijke homoseksueel. Reden genoeg voor homofobe lokale gemeenschappen, aanklagers en pers om zijn begrafenis te blokkeren, of hij nu homo is of niet.

Basil uit Kyrgizië; noemt zichzelf metroseksueel; hij is geen homo, maar daar heeft de gemiddelde Kyrginees geen boodschap aan: als je je zo kleedt en gedraagt, moet je wel homo zijn.

Op een Katholieke feestdag in Mexico City wordt ieder jaar een voetbaltoernooi georganiseerd, met een bijzonder team, dat in het roze speelt.

Erik is de enige openlijke homoseksueel in het stadje Nuuk op Groenland.

Sommige mensen in Ecuador vinden dat de tango niet per se door de man geleid hoeft te worden...