Metropolis

hondenbaan

Het meest vervelende werk? We gaan op zoek naar het slechtste baantjes van de stad. We volgen de mensen die er, vrijwillig of noodgedwongen, voor gekozen hebben.

Natalia ging voor Metropolis naar het kerkhof in Letland, waar Radik werkt. Hij graaft graven en heeft in zijn carrière al zo'n 1300 mensen begraven.

In het Indonesische Jakarta is puttengraver een van de rottigste baantjes. Het verdient slecht en is erg zwaar. Jamal volgde een ploeg puttengravers die in een modderige achtertuin een put moeten slaan.

Bombay in India heeft een van de smerigste open riolenstelsels ter wereld. Onze correspondente Dhanya filmde een van de mannen die de ondankbare taak heeft deze riolen op blote voeten en zonder enige vorm van bescherming schoon te houden.

Bhands zijn Indiase straatclowns; ze zetten zichzelf voor paal op straat en op de markten en leven van de kleine bedragen die ze van omstanders krijgen.

Sergeant Page is een ronselaar voor het Amerikaanse leger en ze werkt op Times Square. Ons team uit New York volgde haar tijdens haar werk: het recruiteren van soldaten om het echte vuile werk op te knappen. Zelf ging ze bij het leger vanwege de aanslagen van 11 september.

Arouna Compaoré uit Burkina Faso vervoert kippen, soms wel 300 stuks tegelijk. Hij rijdt naar het platteland, koopt daar kippen bij allerlei leveranciers, bindt ze aan zijn brommer en tuft terug naar de stad om ze te verkopen. - Geproduceerd door Gideon Vink & Koffi Ametepe.

Mabrouk Abo Ellil is een vuilnisman uit Caïro, Egypte: hij werkt voor een van de vele private vuilnisverzamelaars die zelfstandig het afval dat ze ophalen sorteren en recyclen.

Het ergste baantje dat correspondent Alhamdou uit Senegal in zijn land kon bedenken, was gouddelver: deze mannen doen ruig werk op de meest afgelegen plaatsen.