Het is één van de woorden van 2020: huidhonger. Iedereen heeft weleens een knuffel nodig. Nu we geacht worden op afstand van anderen te blijven wordt het tekort aan aanraking sommigen pijnlijk duidelijk. Een oudere dame in Brazilië houdt zich nog strikt aan de regels, waar de jongere generatie zich weinig meer van de maatregelen aantrekt. En in Rusland leert goeroe Masha Dugina haar volgelingen zichzelf meer aan te raken.

Iran

Nu we geacht worden op afstand van anderen te blijven, wordt het tekort aan aanraking sommigen pijnlijk duidelijk. Correspondent Masood vond in Mashhad het verhaal van een oma die in een kelder achter glas in preventieve quarantaine zit. Haar kinderen en kleinkinderen hebben haar in maanden al niet kunnen knuffelen. Vanachter de binnenplaats proberen de spelende kleinkinderen oma op te vrolijken.

Brazilië

Een oudere dame in Brazilië houdt zich nog strikt aan de coronaregels, waar de jongere generatie zich weinig meer van de maatregelen aantrekt.

Rusland

Nu we tijdens de coronacrisis geacht worden op afstand van anderen te blijven, wordt het tekort aan aanraking sommigen pijnlijk duidelijk. In Rusland leert goeroe Masha Dugina haar volgelingen zichzelf meer aan te raken. Fedor volgt haar op het rustige platteland van Tula, waar Masha graag rondrijdt op haar paard. Aan een meer of in het veld neemt ze meditatie-vlogs op voor de stedelingen om contact met zichzelf te maken.