Metropolis

jonge ouders

Een aflevering vol met kersverse vaders en oververmoeide moeders. Want een kind krijgen is natuurlijk hartstikke leuk, maar het zet je leven wel volledig op zijn kop.

Arya en Sukma moesten trouwen omdat er een baby op komst was. Hun kind Safira in de sloppen van Jakarta, Indonesië grootbrengen is niet makkelijk. Daarom springt de hele buurt bij. Maar als vader Arya van huis is, maakt hij zich zorgen of er wel goed voor Safira wordt gezorgd.

Nana en Giorgos namen een omvangrijk besluit: ze verhuisden naar een ander Grieks eiland omdat het beter zou zijn voor hun nog jonge kroost.

Correspondent Carren bezoekt leden van de Turkana-stam in het noorden van Kenia. Daar vind je echte moeders- en grootmoederskindjes. Want de zorg wordt gemeenschappelijk aangepakt door de vrouwen van het dorp. Behalve als een kind straf verdient: die moeten de ouders zelf uitdelen.

Zonder tv en andere moderne apparatuur, zo wil de Armeense Elen haar kinderen opvoeden. Maar ze hoeven geen dokter, leraar of schilder te worden. Want iets opdringen, dat wil Elen niet!

Marten en Merit gingen uit elkaar toen hun dochter Iti twee jaar oud was. Toch voeden ze haar nog steeds samen op. Marten woont met zijn vrienden in een soort commune in Estland. Het is een zootje, maar Iti vindt het leuk, want nu heeft ze altijd iemand om mee te spelen.

Greg en Marinda uit Zuid-Afrika hebben twee kinderen en Connie. Connie is de nanny. 'Ze is slechts een klop op de deur van ons verwijderd en dat is fantastisch.' Supernanny Connie staat dag en nacht voor de familie klaar, maar haar eigen zoon ziet ze daardoor nauwelijks. - Geproduceerd door Elles van Gelder

Jung Sang Um uit Zuid-Korea wordt door zijn moeder naar het klooster gestuurd. Zo hoopt ze haar zoon traditionele Koreaanse normen en waarden bij te brengen. Omdat de meeste Koreaanse kinderen erg worden verwend, kunnen ze wel een lesje boeddhistische soberheid gebruiken.

Bordenwasser, fietstaxichauffeur, ritselaar. Raynoa uit de Filipijnen doet alles om aan geld te komen voor de opvoeding van zijn kinderen. Eventueel is hij bereid een pistool te trekken. - Geproduceerd door Yildiray Kaya