Metropolis

jonge rijken

Met een goed idee kun je een fortuin verdienen, ook als je jong bent. In Goma verdient Claude met zijn stevige fietsen genoeg om 3 huizen te kunnen kopen, in LA runt Cyrus een succesvol privÊvliegtuigenbedrijf en in Beijing zien we de jonge rijken hun fortuin over de balk smijten.

Claude Chimanaku Midiburo exploiteert een tshukudu, een soort houten fiets waar zo'n 500 kilo opgeladen kan worden. Hij brengt deze fietsen de berg op naar Bukumu in Congo, waar hij verse groente inkoopt, en vervolgens doet de zwaartekracht het werk en rollen de tshukudu's met hun bestuurders de vallei in naar de grote stad, Goma. Met het geld dat hij verdiende kocht Claude al drie huizen.

Cyrus Sigari is een jonge Perzische Amerikaan die met een vriend een zeer succesvol privévliegtuigbedrijf runt, dat zijn diensten aanbiedt aan de superrijken van Los Angeles.

Onze Afghaanse correspondent Emal maakte een portret van Mohammed Sharif, een jonge zakenman in Afghanistan die een fortuin verdiende met de verkoop van electriciteitsgeneratoren in het door stroomuitval en tekorten geplaagde Kabul.