Metropolis

jongensdromen

In deze uitzending van Metropolis zien we hoe jongens overal ter wereld dromen van een gouden toekomst. Veel van hen dromen over voetbal, maar we ontmoeten ook jongens met andere bijzondere dromen en ambities.

Onze correspondent Stef ging in Nicaragua opzoek naar een jongen die droomt van een carriëre als voetballer, die het talent heeft om dat ook te bereiken.

Spanje correspondent Marcos ging langs bij Alvaro, hij is de zoon van een bouwvakker, maar heeft zelf hele andere ambities: hij wil graag danser worden, en traint daar dan ook ijverig voor.

Balume is nog maar vijftien jaar oud, maar wel een van de meest succesvolle muziek-producers in Goma, Congo.

Temidden van al het drugsgeweld in de favela's van Rio de Janeiro in Brazilië is het moeilijk dromen over je toekomst: toch droomt Alex op het voetbalveld bij de vuilstortplaats van een carrière als voetballer.

Deng Yi uit China is tien en zijn grote jongensdroom is Olympisch kampioen gewichtheffen worden. Daarom oefent hij nu al flink in het optillen van vanalles en nog wat. - Geproduceerd door Bas Roeterink

Onze Afghaanse correspondent Emal ging in de dojo op bezoek bij Hussein Aidari, die dolgraag Afgaans Kung-fu kampioen wil worden.

We volgen Jurgen en Jurmen uit Suriname. Ze willen voetballers worden en spelen voor Seryusu in het district Parra, waar Clarence Seedorf lokale jongens helpt om hun voetbaldroom te verwezenlijken. Seedorf staat de Nederlandse pers niet vaak meer te woord maar aan onze Surinaamse correspondent geeft hij in zijn eigen stadion toelichting op zijn project.

Jelena maakte een portret van Stefan Jankovic uit Servië, hij is pas 11 jaar oud, maar bezocht al trainingskampen van A.C. Milan in Italië. In Servië wordt hij al 'de nieuwe Kaka' genoemd, naar de bekende Braziliaanse voetballer.

Bercan uit Turkije is vijftien jaar oud maar al behoorlijk politiek actief. Hij komt op voor de Koerden in Turkije, en ziet zichzelf als een voorvechter van vrijheid, gelijkheid en broederschap.

Santiago Rodriguez is een Colombiaans talent van 15 jaar. Hij speelt bij Maracaneiros in Bogota, en veel mensen zien hem het nog erg ver schoppen in de voetbalwereld. Ook Santiago zelf heeft die ambitie: toen zijn vader hem op zijn dertiende vroeg of hij militair of voetballer wilde worden, werd het voetballer.