Metropolis

jongeren en seks

Hoe veel weten jongeren wereldwijd van seks? In ieder land gaan ze anders om met seksuele voorlichting. Maar hoe denken jongeren eigenlijk over seks? En praten ze er openlijk over, doen ze het af als iets dat niet bestaat, of doen ze het gewoon?

Eddy is een evangelische prediker in Nicaragua. Zijn missie is jongeren waarschuwen voor het kwaad dat masturbatie en seks voor het huwelijk aanrichten. Daarom stapt hij graag op de bus en predikt daar, zodat zelfs de jongens achterin niet onder zijn boodschap uit kunnen.

Paola, onze correspondente uit La Paz, ging op zoek naar de raarste bijgeloven die in Bolivia heersen als het over seks gaat.

De Funky Carioca is een onder jongeren populaire hyperseksuele dansstijl uit Brazilië die bij vlagen meer op seks dan op dansen lijkt. Onze correspondent Wesley duikt de lokale Carioca-scene in.

De Amerikaanse Rashida Jolley was vroeger Miss Washington D.C., nu verspreidt ze de boodschap van seksuele onthouding voor het huwelijk, samen met haar harp: "Ik ben getrouwd met mijn harp."

In China hoef je voor de nodige seksuele voorlichting de radio alleen maar af te stemmen op het super populaire programma Postbus Paradijs. Luisteraars bellen in met kwesties zoals: 'Mijn vriendin wil het uitmaken, want ze vindt me te geil.' In zijn antwoord neemt de presentator geen blad voor de mond. Ongezouten Chinees seksadvies dus!

De bobaraba is een sexy dans waarbij flink met de billen wordt geschud en die nogal wat ophef veroorzaakt bij oudere generaties in Burkina Faso. Correspondent Koffi laat zich vertellen hoe je de bobaraba moet dansen. - Geproduceerd door Gideon Vink & Koffi Ametepe

Onze correspondente Selma gaat kijken hoe Marokkaanse jongeren denken over seks. Maagdelijkheid is er nog erg belangrijk, en anticonceptie ongebruikelijk, waardoor er onder jongeren veel ongewenste zwangerschappen ontstaan. Langzaamaan worden Marokkaanse meisjes echter ook baas in eigen buik, mede dankzij een pil die pas heel kort in Marokko te verkrijgen is: de morning afterpil.

In Mali is het behoorlijk normaal dat jonge meisjes relaties aangaan met veel oudere mannen, omdat die financiële zekerheid kunnen bieden.