Metropolis over juffen en meesters die er alles aan doen om de kinderen in deze wereldwijde onderwijscrisis toch het noodzakelijke bij te brengen. Zo geeft juf Janice in Rio de Janeiro de kinderen uit haar buurt les in de open lucht. Om de kinderen te verleiden om te komen, koopt ze koekjes en drinken voor ze. In Pakistan loopt meester Sharif wel vijf uur door de bergen om bij de school te komen, en geeft hij de kinderen gratis les.

Pakistan

Meester Sharif loopt elke week vijf uur naar de school waar hij les geeft - dwars door militant gebied. Op de afgelegen plek met ernstig lerarentekort bekommert hij zich om de leergierige leerlingen. Shariff ontfermt zich zelfs om enkele meisjes, die anders geen onderwijs kunnen krijgen door gebrek aan meisjesschool.

Braziliƫ

In Brazilië zijn de scholen al een jaar dicht. In de favela's is online onderwijs nauwelijks mogelijk door gebrek aan computers, internet of stroom. Vrijwilliger Janice improviseert en deelt kopietjes met opdrachten uit. Om de kinderen te motiveren brengt ze lunchpakketjes mee.

Rusland

Tijdens de lockdown in Rusland was het moeilijk om Roma-kinderen in afgelegen dorpen als Malojaroslavets te bereiken. Juf Natalia begon een YouTubekanaal om haar lessen bij de leerlingen te krijgen. Met ongekend succes, want ze kreeg er zelfs nieuwe leerlingen bij toen broertjes en zusjes thuis spontaan mee gingen doen.