Metropolis

liefdesverdriet

Liefdesverdriet is er in allerlei soorten en maten. Van verbroken kalverliefdes tot felle 'vechtscheidingen'. Overal ter wereld hebben mensen verdriet, omdat ze niet meer bij hun lief zijn. Maar de manier waarop je daar mee omgaat, verschilt vaak nogal.

Het is uit tussen de Boliviaanse Carlos en zijn vriendinnetje Paola. Zijn pogingen om haar terug te krijgen hebben niet geholpen, dus zoekt hij als laatste uitweg zijn heil bij een sjamaan met wie hij een liefdesoffer brengt.

Als je een huwelijk viert met een ceremonie, waarom dan niet je scheiding? Dit stel in Japan bezegelt het einde van hun relatie in aanwezigheid van vrienden, familie en zelfs met hun trouwringen.

De ex-mannen van deze vrouwen uit Pakistan konden hun wraakgevoelens na te zijn afgewezen niet onder controle houden. Door de vrouwen zuur in het gezicht te gooien, brandmerken ze hen voor het leven.

Deze Peruaanse schone werd verliefd op een oudere man die vervolgens haar hart brak. In deze kliniek worden de gebroken harten van haar en haar jonge lotgenoten weer helemaal opgelapt.

Anka en Georgi uit Bulgarije hebben last van dwarse ouders, die met hun tradities hun huwelijk in de weg zitten. Georgi’s vader weigert te betalen voor de bruid, dus mogen de twee tortelduifjes elkaar niet zien.

Wie in Nicaragua een zeer ernstige vorm van liefdesverdriet heeft, grijpt naar het liefdespilletje. Een vrij permanente oplossing, want wie het giftige snoepje neemt wordt niet meer wakker.

Wie kun je beter om raad vragen bij liefdesverdriet dan het beroemdste stelletje in de geschiedenis? Stuur je brief naar “Julia, Verona, Italië” en hij komt aan bij een van haar secretaresses die samen zo’n 5000 brieven per jaar beantwoorden.

Gedumpt? In Roemenië laat je een heks je kaarten lezen. Mevrouw Maria Campina weet wel hoe het komt dat hij of zij je verlaten heeft en geeft je ook nog tips om je geliefde terug te krijgen.