Metropolis

local heroes

Van amateuristische zelfverdediging voor bejaarden tot kampioen voedselpakketten inpakken voor onze jongens in het leger. Onze correspondenten onderzoeken wat je allemaal moet doen om als lokale held gezien te worden, want in ieder land lijken mensen daar zo hun eigen ideeën over te hebben.

De 68 jarige Beatrice woont in een sloppenwijk in Nairobi, Kenia, waar oudere vrouwen steeds vaker worden lastig gevallen. Beatrice probeert de vrouwen in haar buurt te helpen door middel van zelfverdediging lessen.

Luis Soriano uit Colombia heeft iets verzonnen om zijn steentje bij te dragen aan het achtergestelde onderwijs bij hem in de buurt. En Luis zijn ezel helpt hem hier bij.

De enthousiaste Justi uit Spanje helpt graag haar medemens. Ze dwingt bijna de bedrijven in haar buurt om haar gratis spullen te geven, zodat zij die op haar beurt weer kan doneren aan mensen die het echt nodig hebben.

De Engelse Mo en Jo stellen liever de hele dag voedselpakketten samen dan dat ze hun oude dag achter de geraniums moeten slijten. Inmiddels hebben ze al meer dan 8000 pakketten naar Onze Jongens verstuurd en er zullen er nog vele volgen...