Lang was de wereld verdeeld in twee domeinen: dat van de man en dat van de vrouw. Maar er is iets aan het veranderen. In deze aflevering drie mensen die zich van rolpatronen niets aantrekken. Dankzij een vrouwenquotum komen er steeds meer vrouwen in de haven van de Keniase stad Kisumu te werken. In de Indiase stad Rotakh is Mukesh automonteur en heeft haar eigen winkel. En in Congo zit Arobase in de make-up-verkoop.

Kenia

Lang was de wereld verdeeld in twee domeinen: dat van de man en dat van de vrouw. Maar er is iets aan het veranderen. Carren zocht naar vrouwen in klassieke mannenberoepen. In de haven van de Keniase stad Kisumu werkt kraanmachinist Claudia. Zij staat haar mannetje, maar is niet de enige: dankzij een vrouwenquotum komen er steeds meer vrouwen in de haven te werken.

India

Lang was de wereld verdeeld in twee domeinen: dat van de man en dat van de vrouw. Maar er is iets aan het veranderen. Neeraj ging op zoek naar mensen die zich van rolpatronen niets aantrekken en hun droomberoep uitoefenen. In de Indiase stad Rotakh vond hij het verhaal van Mukesh. Zij is automonteur en heeft haar eigen winkel, en dat is bijzonder in een stad waar de meeste vrouwen zich niet graag alleen op straat begeven.

Peru

Een plek onder de zon, maar geen eigen huis. De meeste van ons hoeven het gelukkig nooit mee te maken. Je huis verliezen en geen dak meer boven je hoofd hebben. Want je huis, dat is je kasteel. In Peru vond correspondent Jeronimo het verhaal van Manuel en Freddy. Nu zij worden opgevangen in een leegstaande stierenvechtarena, hebben ze tijd om een vriendschap op te bouwen.

Congo

Lang was de wereld verdeeld in twee domeinen: dat van de man en dat van de vrouw. Maar er is iets aan het veranderen. Paul zocht mensen die zich van rolpatronen niets aantrekken en hun droomberoep uitoefenen. Hij kwam uit bij Arobase, een man die wil binnendringen in een typisch vrouwendomein: de make-up-verkoop.