Metropolis

Michael Jackson

Michael Jackson leeft! De correspondenten van Metropolis vonden in hun stad Michaels in alle soorten en maten en laten zien dat de King of Pop nog springlevend is.

De winnaar van onze zoektocht naar de meest opvallende Michael Jackson-imitator is... Chayanne uit Nicaragua! Hij leeft met zijn ouders op een suikerrietplantage. Al sinds zijn vijfde is hij fan van Michael Jackson, en hij heeft ondertussen een heel eigen interpretatie van Jacksons zang- en dansstijl, die hij voor fooien toont aan mensen op het strand.

Correspondent Elina vond in de Armeense hoofdstad de lokale paparazzo. Hij heeft veel sterren gefotografeerd, maar als hij zich in zijn Michael Jackson-pak hijst, is hij zelf de ster.

In Goma, in Oost-Congo, houden ze een grote wedstrijd waar veel lokale Michael Jackson-imitators optreden. Raki is een van de mannen die de beste Michael-imitator van zijn stad wil worden.

Het ultieme bewijs van Jacksons grootheid over de hele wereld werd gevonden door correspondente Cleopatra in Zambia. De jongen in deze reportage lijkt zo erg op Michael in zijn jonge jaren, dat hij soms denkt dat Michael Jackson zijn vader was.

Correspondent Neeraj vond een Michael Jackson-imitator in de sloppenwijken van New Delhi in India. Hij wordt gezien als de held van de wijk.

Michael Jacksons dood was niet alleen een verdrietig moment, het was ook een business opportunity voor de vele Michael Jackson imitatoren in de Verenigde Staten. Onze correspondenten nemen een kijkje achter de schermen bij de Michael Jackson-industrie van New York.

De Chineese J-Lo promoveert in de biologie aan de Universiteit van Shanghai, maar is daarnaast een toegewijd Michael Jackson imitator: "Dankzij Michael Jackson kan ik mijn wilde ongetemde zelf zijn." - Geproduceerd door Bas Roeterink

Zitla bezocht Hector Jackson, een in Mexico heel beroemde imitator die ervoor zorgde dat 50.000 mensen bij elkaar kwamen om op Michael Jackson's Thriller te dansen. Hij heeft zijn leven aan de overleden zanger gewijd.

Michael Kiss is een professionele Michael Jackson imitator in Los Angeles. Een team van managers en bodyguards beschermt deze ambitieuze Jacksonimitator tegen opdringerige fans. Deze MJ gaat wel heel ver om zo veel mogelijk op zijn idool te lijken.

Metropolis ging ook in Nederland op zoek naar Micheal Jackson, en vond Fatih. Deze 22-jarige Helmonder werkte als beveiliger maar koos ervoor om zijn droom werkelijkheid te maken. In de handgemaakte Michael-kleding van zijn moeder, kruist hij het land door voor optredens.