Metropolis

monogamie

Monogamie is in Nederland nog steeds de norm. Toch gaat een op de drie Nederlandse mannen en vrouwen wel eens vreemd. Hoe moeilijk is het om trouw te zijn en te blijven en hoe denken ze daar in de rest van de wereld over?

Brazilianen gaan vreemd. Heel vaak zelfs, zo luidt het vooroordeel. Jorge en Fabiana zijn toch al 15 jaar trouw aan elkaar. Hun levensfilosofie zorgt ervoor dat ze na al die jaren nog steeds een gelukkig stel zijn.

De enige echte 'pussyman' leeft in Servië. Wel een bijzondere bijnaam, vooral als je weet dat hij een varkenshouder is. Tomislav is verzot op vrouwen en vertelt zijn bijzondere verhaal.

Monogamie? Een belachelijke sociale constructie, volgens de Peruaanse Bandani. Hij heeft 6 vrouwen, die allemaal 1 dag per week met hem alleen mogen doorbrengen. De rest van de week houden ze het zevenkoppige huishouden draaiende.

In deze Islamitische familie in Maleisië is met een man en vier vrouwen geen sprake van onderdrukking. De derde vrouw is arts en is blij dat haar kinderen toch verzorgd worden als zij in het ziekenhuis is. Iedereen heeft zo zijn taak en leeft met elkaar in harmonie. Zo kan het ook!

Antonio uit Nicaragua heeft al 100 vrouwen versleten. Nu heeft hij twee vrouwen tegelijkertijd. Hij doet de hele dag niets anders dan naar de vrouwtjes kijken om er zo veel mogelijk te scoren, met als ultieme doel Julio Iglesias verslaan. Die had er 3000.

In de ijskoude bergen van de Himalaya in Nepal zijn de mannen het grootste deel van de tijd van huis voor de handel of om het vee te laten grazen. De vrouwen zijn echter nooit alleen. Een vrouw is namelijk getrouwd met alle zonen van een gezin.

Hoe meer, hoe beter als het om polygamie in Kenia gaat. In het district Marakwet wordt je rijkdom afgemeten aan de grootte van je land, je veestapel en je gezin. De 30-jarige Julius, met zijn vier vrouwen van 33 kinderen, kan zichzelf een rijk man rekenen.