In Nederland zijn we bang dat de pensioenpotten zullen verdampen. Maar in veel andere landen is een oudedagsvoorziening sowieso niet aan de orde. In Afghanistan ontmoeten we taxichauffeur Golam. Deze zeventiger rijdt in zijn stokoude taxi al vijftig jaar zijn klanten door Kabul, oorlog of niet. En in Kenia gaat correspondent Carren op bezoek bij kleermaker Patrick. Hij is bijna tachtig, maar weet het oog van de naald nog feilloos te vinden.

Kenia

In Kenia gaat correspondent Carren op bezoek bij kleermaker Patrick. Hij is bijna tachtig, maar weet het oog van de naald nog feilloos te vinden. Zijn geheim? Hij is erg creatief met zijn ochtendurine.

Afghanistan

In Afghanistan ontmoeten we taxichauffeur Golam. Deze zeventiger rijdt in zijn stokoude taxi al vijftig jaar zijn klanten door Kabul, oorlog of niet. Hij rijdt zijn ritten vooral ’s nachts, want overdag stappen mensen liever in een nieuwere auto.

Israƫl

Meir was rijinstructeur en besloot na zijn pensioen een wijngaard te beginnen met zijn compagnon. Ze kennen elkaar twintig jaar en zijn de dikste vrienden die niets liever doen dan kletsen en door de wijngaard wandelen.