Hoe fijn het ouderlijk nest ook is, het liefst wil je op een gegeven moment op eigen benen staan. Metropolis vraagt zich af wanneer jongeren eigenlijk uitvliegen. De moeder van de 18-jarige Brian in Kenia vindt het lastig hem los te laten. In een weeshuis in Braziliƫ is het de bedoeling dat je uit huis gaat wanneer je 18 wordt. In het Spaanse Zaragoza wil de 44-jarige Lola heel graag op eigen benen staan, maar haar familie trekt bij haar in.

Kenia

Carren in Kenia volgt de 18-jarige Brian die gaat studeren aan de universiteit van Eldoret. Zijn moeder vindt het lastig hem los te laten en ze reist met hem mee om op zoek te gaan naar een kamer.

Braziliƫ

In een weeshuis in Brazilië is het de bedoeling dat je uit huis gaat wanneer je 18 wordt. Voor Marina is het bijna zover en ze bereidt zich alvast voor. Want hoe pak je dat aan als je geen familie hebt om op terug te vallen?

Spanje

In het Spaanse Zaragoza wil de 44-jarige Lola heel graag op eigen benen staan, maar door allerlei omstandigheden is haar nest ineens weer overvol. Haar moeder is bij haar ingetrokken, maar ook haar dochter die op jonge leeftijd al een kind kreeg. Ze heeft niet bepaald last van het lege nest syndroom dus.