Metropolis

op zoek naar de ware

Russische dames die verleidingslessen volgen, Pakistaanse dertigers die willekeurige telefoonnummers bellen in de hoop op een vrouwelijke gesprekspartner en andere wereldburgers die op een bijzondere manier de ware liefde zoeken.

Genelys is 30 en zoekt al tien jaar naar de ware liefde. Het liefst zou ze een toerist trouwen, want Peruanen vindt ze maar ongemanierd en bovendien houden die er meerdere vrouwen op na. Maar zitten die buitenlandse mannen wel op Genelys te wachten?

In Gambia hangen jongemannen rond op de stranden om Westerse dames van middelbare leeftijd te versieren. En om hun geld af te troggelen. Maar Abba is anders. Hij wil dan wel met een Westerse vrouw trouwen, maar alleen omdat hij in ware liefde gelooft. Zegt hij.

Bij de Karomojastam in Oeganda is het een eeuwenlang gebruik dat een vrouw gewoon met een man trouwt als hij dat wil. Zonder dat ze daarover zelf mag beslissen. 'Bespaart gedoe,' zeggen de mannen. 'Als hij vertelt dat hij van je houdt weet je dat er geen weg terug meer is,' zeggen de vrouwen.

Speciale training in elegant lopen en andere verleidingslessen. Lena, een Russische dame in de dop, heeft dat er wel voor over om haar doel te bereiken. Ze wil ten huwelijk worden gevraagd door haar droomman. Maar die is lastig te vinden tussen de botte en ongemanierde Russen.

Sinds 1999 kunnen Zuid-Afrikaanse homo’s terecht op Gaydar, een digitale marktplaats voor afspraakjes, verkering, maar zeker ook seks. Garth is fanatiek gebruiker van de site. Hij kan zo drie mannen op een avond krijgen, maar is eigenlijk op zoek naar de ware.

In Thailand is een (tijdelijke) vrouw net zo makkelijk te vinden 'als eten', en ‘in het buitenland is alles duur, maar in Thailand is alles goedkoop’. Dus trekken veel mannelijke toeristen naar Thailand op zoek naar gezelschap en seks. Dewi werkt in een bar en heeft soms ook seks met haar klanten. Ze legt uit wat dat betekent voor haar kijk op de liefde.

Chinese vrouwen uit de stad komen lastig aan de man. Toch geeft Metropoliscorrespondent Jasmin niet op. Ze neemt ons mee door liefdesjungle Shanghai. Het is een wereld van stugge speeddates en buitenlandse zakenmannen die eigenlijk alleen maar seks willen.

Dat hij nog bij zijn moeder woont helpt waarschijnlijk niet mee, maar de 35-jarige Pakistaan Kabir wil koste wat het kost een vrouw. Hij deelt een paar van zijn trucs met ons om een leuke vrouw te vinden. Zoals het bellen van willekeurige telefoonnummers in de hoop een afspraakje te regelen.