Metropolis

overgewicht

Big Mike geeft toe aan zijn 'Triple Bypass Burger'-verslaving in Las Vegas, Uma in Spanje vond met haar overgewicht een niche in seksindustrie en de Filipijnse Debbie schakelt de magie in om haar overtollige pondjes kwijt te raken. Wereldburgers gaan ieder op hun eigen manier om met hun overgewicht.

Fabio uit Brazilië zou graag wat gezonder willen eten, maar dat kan hij niet betalen. Fabio is inmiddels zo dik geworden van al het fastfood dat hij niet veel anders meer kan dan op de bank zitten.

Volgens de Japanse sumoworstelaar Hakkutokuni is het moeilijker om aan te komen, dan om af te vallen. Voor deze sporters geldt: hoe dikker, hoe meer respect. Ze volgen daarom een uitgekiend dieet om dikker te worden.

Voor een maatje meer betaal je extra in Pakistan. Zo moet de 130 kilo zware Mohammed het dubbele tarief voor een taxiritje neerleggen en ook kleding kost flink wat meer geld.

Faizul kan het heerlijke Maleisische eten niet laten staan, maar hij wil ook niet te dik worden. Daarom gaat hij regelmatig naar een bootcamp waar hij zijn overtollige vet eraf sport, zodat hij daarna weer kan genieten van een Maleisische maaltijd.

De Cubaanse Juan droomde er als kind al van om danser te worden, maar zijn overgewicht stond hem in de weg. Hij werd altijd afgewezen, dus besloot hij een eigen dansschool op te richten. Hij maakt speciale choreagrafiën voor dikkere mensen.

Mannen die wat meer om handen willen hebben dan de doorgaans slanke prostituees, kunnen bij de Spaanse Uma terecht: een escortmeisje met overgewicht. Haar omvang is de sleutel naar haar succes in dit werk, want niet alle mannen blijken slanke vrouwen te willen.

Sommige mensen roken, anderen drinken en zo heeft ‘Big Mike’ zijn eigen drug: eten. Het liefst veel en ongezond, zoals de megaburgers van het Heart Attack restaurant in Las Vegas, Amerika. In dit 'ziekenhuis-restaurant' waar de serveersters zusterpakjes dragen en de leus 'fighting anorexia since 2005' zegeviert, krijgt Mike zijn burgers gratis, omdat hij meer dan 160 kilo weegt. En Mike is lovin’ it!

'Als je dik bent, betekent het dat het goed met je gaat', beweren deze danseressen uit Rusland. Ze hebben een dansgroep opgericht met uitsluitend dikke dames. En de Russische mannen zijn er dol op.