Metropolis

overspel

Een onderwerp waar niemand graag over praat, maar wat overal op aarde voorkomt: overspel. Een wereldwijd taboe, waar ze overal een mening over hebben. Metropolis gaat deze uitzending over schuinsmarcheerders, scheve schaatsen en buitenechtelijke liefjes.

De Burkinabé verdienen over het algemeen niet zoveel en kunnen daarom geen hotel betalen als ze even met hun minnaar of minnares willen ‘babbelen’. De zogenaamde ‘chambres de passe’ doen daarom goede zaken. De kamertjes worden per uur verhuurd aan behoeftige stelletjes. - Geproduceerd door Gideon Vink & Koffi Ametepe

‘Hoe hoger iemand z’n status is, hoe meer hij vernederd wil worden.’ In de kelder van deze SM-meesteressen in Israël wordt nogal wat overspel gepleegd, maar zo zien de klanten het zelf vaak niet. Zij komen hier omdat een portie zweepslag voor hen therapeutisch werkt.

Met haar lichaam en haar dans windt de Peruviaanse Shakira de mannen met gemak om haar vinger. Na een mislukte affaire met de bekende Peruviaanse komiek Edwin Sierra, raadt ze iedereen af om iets te beginnen met mannen in een relatie. Maar ondertussen eet Shakira alweer van meerdere walletjes tegelijk.

In Goma, Congo, gaat ongeveer veertig procent van de inwoners wel eens vreemd. Acteur, komiek, verleider en docent Pierre King Kembwa legt uit dat het geen vreemgaan is als je aan ‘t acteren bent. Daarnaast leert hij zijn studenten hoe je vrouwen moet bevredigen.

Als Nora uit Kenia mannen versiert, gaat het haar slechts om één ding: geld. Haar man vindt het allemaal wel best, hij verdient niet veel en dankzij de hobby van zijn vrouw komt er toch nog brood op de plank.

De Filipijnse Mevrouw Sanchez verkeert in een huwelijkscrisis en heeft besloten een sjamaan in te schakelen om haar man en zijn minnares een lesje te leren. Zonder al te kwade bedoelingen volgens haar, maar daar denkt de sjamaan anders over. - Geproduceerd door Yildiray Kaya