In Japan werd een tv-presentatrice online zo gepest, dat ze stopte met haar tv-werk en non werd. In India staat een gepeste non binaire jongen nu anderen in dezelfde situatie bij. En in Kenia, waar albino's outcasts zijn en worden vermoord, trof Metropolis een albino die het tot fotomodel geschopt heeft.

Japan

Metropolis praat met een Japanse presentatrice die regelmatig met de dood werd bedreigd omdat haar stalker, die ze had aangegeven bij de politie, zelfmoord had gepleegd. In de publieke opinie kreeg zij de schuld. In de Japanse cultuur is het een schande als je gepest wordt, en dus kwam ze bijna op het punt van zelfmoord. Toen besloot ze monnik te worden, in de voetsporen van haar opa.

Kenia

In Kenia wordt John Ngatia al zijn hele leven gepest omdat hij albinisme heeft. Er worden in dit land nog geregeld albino's vermoord voor hun ledematen, die verborgen krachten zouden bezitten. In zijn jeugd ontsprong John de dans door naar een blindenschool gaan. Inmiddels heeft hij zijn zelfvertrouwen geboost als fotomodel.

India

In India was homoseksualiteit tot 2018 nog verboden en het is dus nog lastig om geaccepteerd te worden als queer persoon. Zelfs in je sociale safe space krijg je vaak te maken met pesterijen. Een belangrijk moment voor veel queer personen is dan ook de jaarlijkse queerpride van New Delhi.