Metropolis

prostitutie

Een uitzending over het oudste maar ook meest omstreden beroep ter wereld. We ontmoeten prostituees over de hele wereld. Sommigen hebben bewust gekozen voor het vak, maar op veel meer plaatsen belanden vrouwen noodgedwongen in de prostitutie. Hoe zijn ze in de wereld van de betaalde liefde beland, en: hoe houden ze het vol?

In Masaya, Nicaragua zal niemand ooit toegeven in het bordeel van Chico te zijn geweest, maar opvallend genoeg weet iedereen je desgevraagd wel precies te vertellen hoe je er moet komen. Correspondent Stef ging op onderzoek uit.

Bij onze oosterburen in Berlijn zien we de herintredende prostituee en hoerenmadam Molly Luft, landelijk bekend als de Aldi onder de prostituees, die zich op haar 65e weer op haar oude vak werpt.

Janaina is een ex-prostituee die door haar overleden man besmet is geraakt met HIV. Ze werkt nu als activiste in een van de rosse buurten van Rio de Janeiro en begeleidt prostituees bij het laten doen van HIV- en probeert ze veilig te laten werken.

Tracy Quan is een voormalige New Yorkse prostituee die nu succes boekt met haar werk als schrijfster van columns en boeken als "Diary of a jetsetting call girl".

In Istanbul, Turkije, ontmoeten we Meyra: hij is een mannelijke prostituee, maar daarnaast werkt hij ook vrijwillig bij de 'Vrouwendeur', een stichting die prostituees bijstaat met medische en juridische hulp.

Onze Israelische correspondent Yoav bezoekt de hulpverleningsorganisatie 'Door for Hope'. Dave en zijn vrienden zijn daar vrijwilligers. Zij bieden hulp aan verslaafde prostituties en geven ze een thuis.

Citlalli, onze correspondente uit Mexico-Stad gaat langs bij Xochiquetzal, een opvanghuis voor gepensioneerde prostituees.