Metropolis

relatieadvies

Als je verliefd bent, lijkt een relatie zo mooi. Maar het blijft niet altijd rozengeur en maneschijn. Hoe houden we het uit met elkaar? In Metropolis uit de hele wereld gouden tips voor een goede relatie.

De engels sprekende Jeffrey woont al geruime tijd in China, maar spreekt nog geen woord Mandarijn. Toch heeft hij een relatie met een Tibetaans meisje dat geen woord engels spreekt. - Geproduceerd door Bas Roeterink

Lautaro (7) en Mailé (5) uit Peru zijn elkaars grote liefde. Dat weten ze al sinds ze baby's zijn. De twee zijn onafscheidelijk en weten nu al dat ze later gaan trouwen, kindjes krijgen en nooit meer uit elkaar gaan.

Het liefdesadvies uit Maleisië komt van de Gehoorzame Vrouwen Club. Deze gelovige dames kiezen er vooral voor te gehoorzamen aan wat er in de Koran staat. Dat betekent goed voor je man zorgen, maar het belooft je ook een bevredigend seksleven.

Stel je eens voor: twee relatietherapeuten die samenwerken en ook nog eens geliefden zijn. Terwijl Bill en Gretha in de Verenigde Staten andere stellen met liefdesproblemen helpen, onderwerpen ze ook constant hun eigen relatie aan een check. Als dat maar goed gaat.

Mjuma uit Kenia weigert haar man nooit seks en daarom zijn ze naar eigen zeggen heel gelukkig. Maar het gaat niet alleen om elkaar tevreden houden in de slaapkamer, ook moet je voor hem koken en het huis schoon en fris houden. Ouderwetse tips, maar succes gegarandeerd, aldus Mjuma.

In Italië moeten mannen flink uitpakken om hun temperamentvolle vrouw tevreden te stellen. Dat kan bijvoorbeeld door ze Roy cadeau te doen. Roy is gigolo en voor een goede prijs geeft hij de dames de nacht van hun leven.

Je bent nooit te oud om verliefd te worden, zo blijkt uit deze reportage uit Armenië. Dit koppel ontmoette elkaar in het bejaardentehuis op 81 en 76-jarige leeftijd en ze gingen snel daarna samenwonen in een grotere kamer. Nu zijn ze gelukkiger dan ooit.

Wat doe je als het helemaal niet lukt om een vrouw te vinden? Dan heb je misschien last van slecht karma. Anish in India krijgt van zijn astroloog een gouden tip: trouw een koe. Correspondent Suraj volgt hem terwijl hij bij de boer 'zijn' Bertha gaat uitzoeken.

Chinese vrouwen uit de stad komen lastig aan de man. Toch geeft Metropoliscorrespondent Jasmin niet op. Ze neemt ons mee door liefdesjungle Shanghai. Het is een wereld van stugge speeddates en buitenlandse zakenmannen die eigenlijk alleen maar seks willen.

Denchio op de Filippijnen vraagt de sjamaan om advies. Zijn vrouw heeft hem verlaten en op zijn charmeoffensief met rozen en chocola heeft ze niet gereageerd. Dus om haar terug te winnen zoekt hij het nu in zwarte magie. - Geproduceerd door Yildiray Kaya