Metropolis

schoonheidsidealen

Een rondje mooie mensen. Overal ter wereld laten de correspondenten ons hun lokale schoonheidsidealen zien, en ze kijken hoe ver mensen gaan om die idealen te bereiken. Want hoewel het schoonheidsideaal steeds universeler wordt, heeft iedere cultuur nog altijd wel eigen ideeën over wat ‘mooi’ is.

Wie is de mooiste nicaraguaan? En waarom scheert hij alles? Correspondent Stef ging naar de Mister Nicaragua-verkiezing in Managua om daar achter te komen.

Iran is het land met de meeste neusoperaties ter wereld. Het lijkt soms wel of iedereen een andere neus wil. Maryam maakte een reportage over een jonge vrouw die haar neus liet verbouwen.

Onze correspondent Wesley uit Rio de Janeiro ging op zoek naar het antwoord op de vraag waarom billen zo belangrijk zijn voor Braziliaanse vrouwen.

Onze Indiase correspondent Neeraj vond een echte metroseksueel in New Delhi en ging met hem mee naar de schoonheidssalon en kreeg allerhande shopping-tips.

De 58-jarige rocker en kunstenaar Genesis P. Orridge uit New York heeft een nogal vreemd schoonheidsideaal. Toen zij/hij getrouwd was met zijn inmiddels overleden vrouw Jaye wilden ze maar een ding: zoveel mogelijk op elkaar lijken. Vandaar zijn borstimplantaten en allerlei andere plastische ingrepen.

Je wenkbrauwen laten epileren en bijverven doen niet alleen vrouwen in China: ook onder mannen is het zeer populair, omdat mooiere wenkbrauwen volgens de leer van feng shui ook meer zakelijk succes oplevert. - Geproduceerd door Bas Roeterink.

Een mooie snor is een must voor de modebewuste man in Egypte. Correspondente Neveen uit Egypte ging langs bij de Egyptische 'Vereniging voor Mannen met Speciale Snorren', mannen die status en respect ontlenen aan hun enorme snorren.

Streng orthodoxe joodse vrouwen mogen in Israël volgens de traditie na hun huwelijk hun haar niet meer tonen in het openbaar. Om er toch mooi uit te kunnen blijven zien hebben ze een handige oplossing: ze dragen levensechte pruiken van echt haar.