Metropolis

succes

Succesvolle mensen. Niet overal ter wereld heeft succes met geld of een goede baan te maken. Tips van succesvolle mensen uit verschillende culturen die op geheel eigen wijze invulling aan het begrip geven.

Sekou uit Burkina Faso kreeg zijn succes van boven. Hij is pas dertien jaar, maar hij wordt door zijn dorpsgenoten al geroemd om zijn genezende krachten. Hij geneest mannen en maakt onvruchtbare vrouwen zwanger. - Geproduceerd door Gideon Vink & Koffi Ametepe

Miguel en zijn vrienden worden in Mexico als zeer succesvol beschouwd. Met zijn dansclubje 'Los Parranderos' gaat hij langs allerlei discotheken om met zijn lange puntige laarzen te paraderen.

Meneer Nasseem wordt de quiz master van Pakistan genoemd. Hij presenteert geen spelshows, maar overal waar hij meespeelt wint hij ze wel. Dit gaat al 35 jaar zo en nu bedenkt hij zelf nieuwe spelshows.

Croix is een Amerikaanse succescoach. Hij wil kinderen inspireren om hun dromen na te jagen. Om het goede voorbeeld te geven heeft hij zichzelf ook een doel gesteld: van de oost- naar de westkust rennen. Maar dit met succes volbrengen gaat niet zonder problemen.

De 55-jarige Lepayok uit Kenia heeft het goed voor elkaar: 4 vrouwen, 30 kinderen en meer dan 100 stuks vee geven hem het aanzien om de meest succesvolle man in zijn dorp Daba te zijn.

De Roma-gemeenschap staat in Roemenië niet bekend om haar succes. Toch weten de Roma in Buzescu, een kleine dorp in de provincie Teleorman, hun succes goed te uitten. Namelijk met hun huis. Hoe groter, hoger en extravaganter hoe beter.