Metropolis

sweet fifteen

De levens van meisjes van vijftien: vreugde, verdriet en ambities van meiden wereldwijd wisselen elkaar af. Metropolis reist de wereld rond opzoek naar de verhalen van vijftienjarige meisjes.

Voor de Sweet Fifteen-uitzending maakte Petna in Congo deze reportage over het ambitieuze vijftienjarige meisje Gloria. Ze heeft de ambitie om later president te worden, waarvoor ze al van jongs af aan het spreken voor grote groepen oefent.

Sunny, onze correspondent in China, ontmoet een meisje van vijftien dat door haar vrienden 'klein konijntje' genoemd. In veel opzichten vertegenwoordigt zij het nieuwe China: ze komt uit de welvarende middenklasse en dat is te zien aan hoe ze leeft. - Geproduceerd door Bas Roeterink.

Becky is een vijftienjarig Engels meisje dat anders probeert te zijn dan leeftijdsgenoten. Ze kleedt zich wat alternatief en heeft een drumstel op haar kamer, die vol met posters van rockbands hangt.

Ani is op haar vijftiende al een bekende televisiepresentatrice in Armenië. Onze correspondent Armen bezocht haar in de studio en sprak met haar bij haar thuis, over haar ambitie om ambassadeur te worden, haar hobby's, en over televisie maken.