Het is voor de meesten al even geleden, het jaar dat we tien werden: altijd zomer, altijd buiten, nog geen puistjes, geen examenstress, geen tropenjaren, geen geldzorgen. In deze aflevering: dromende tienjarige wereldburgers. Arastoo uit Afghanistan, het zoontje van correspondent Masood, woont nog maar een paar maanden in Zweden en heeft het in het hoge noorden erg naar z’n zin. In Peru woont de tienjarige Maxine. Zij is een echte kattenmagneet. Omdat ze teveel poezen aantrekt, is ze op last van haar moeder een kattenadoptiebureau begonnen. En in Zuid-Afrika offert tovenaarsleerling Lulo zijn vrije zaterdag op om naar de lokale goochelaarsschool. Met groot succes.

Peru

Correspondent Jerónimo gaat langs bij de tienjarige Maxine, een echte kattenmagneet. Ze is een eigen adoptiebureau begonnen en met behulp van de sociale media van haar moeder zoekt ze geschikte adoptieouders.

Zweden

Correspondent Masood interviewt zijn tienjarige zoontje Arastoo. Zij zijn van Afghanistan verhuisd naar Zweden. Arastoo moet daarom Zweeds leren praten en lezen. Zijn wereld is veel veranderd, want in Afghanistan had hij geen stroom en hoorde hij constant bommen door de Taliban.

Zuid-Afrika

De tienjarige Lulo is een ambitieuze jongen uit een arm gezin. Elke zaterdag gaat hij naar de goochelschool en als hij terugkomt loopt de hele buurt uit.