Ontspullen en een tiny house is een trend in de westerse wereld. Maar soms is een klein huis pure noodzaak. In Kenia vond correspondent Carren het verhaal van Antonella, die met zeven kinderen in een lemen huisje op het platteland woont. In Pakistan volgen we een familie die in een grot leeft. In Estland zien we Madis, een hobbyist die zijn vierkantemeterdroom heeft uitgeleefd op een stille plek in het bos.

Pakistan

Klein, kleiner, kleinst. Het is een trend in de westerse wereld. We willen ontspullen en met minder toe kunnen, liefst in een tiny house met mooi uitzicht. Maar soms is een klein huis pure noodzaak. In Pakistan volgt Mudassar een familie die in een grot leeft. Ze hebben de grot zelf gegraven. Een ideale woning qua isolatie, maar het is wel drie kilometer lopen voor vers water.

Estland

Klein, kleiner, kleinst. Het is een trend in de westerse wereld. We willen ontspullen en met minder toe kunnen, liefst in een tiny house met mooi uitzicht. In Estland ontmoet Sasha bij hoge uitzondering Madis, een hobbyist die zijn vierkantemeterdroom heeft uitgeleefd op een stille plek in het bos. Hij bouwde het huisje ook om praktische redenen: makkelijk om te maken, goedkoop om te onderhouden en weinig stookkosten.

Kenia

Klein, kleiner, kleinst. Het is een trend in de westerse wereld. We willen ontspullen en met minder toe kunnen, liefst in een tiny house met mooi uitzicht. Maar soms is een klein huis pure noodzaak. In Kenia vond correspondent Carren het verhaal van nomade Antonella, die met zeven kinderen en haar man in een lemen huisje op het platteland woont. Zelfgemaakt, met een bed van gedroogde geitenpoep.