Een kijkje in het leven van jonge lhbti+'ers wereldwijd. Correspondent Rebecca in Cambodja heeft een ontroerend coming-outverhaal over haar evolutie van verlegen jongeman, die gepest werd op school, tot een succesvol travestie-artiest. Dj Darkle komt van het Chinese platteland, maar woont nu in de miljoenenstad Chengdu, waar hij tijdens Chinees nieuwjaar eindelijk uit de kast durfde te komen.

Cambodja

In Nederland vindt een grote meerderheid van de bevolking dat LHBT’s het leven moeten kunnen leiden dat ze willen. Toch blijft het ook in ons land vaak erg spannend om daadwerkelijk uit de kast te komen, zeker als je dat op jonge leeftijd doet. Je weet toch niet hoe de omgeving zal reageren. In Cambodja heeft correspondent Rebecca een ontroerend coming out verhaal: haar evolutie van verlegen jongeman, die gepest werd op school, tot een succesvol travestie-artiest.

Mexico

In Nederland vindt een grote meerderheid van de bevolking dat LHBT’s het leven moeten kunnen leiden dat ze willen. Toch blijft het ook in ons land vaak erg spannend om daadwerkelijk uit de kast te komen, zeker als je dat op jonge leeftijd doet. Je weet toch niet hoe de omgeving zal reageren. Cecilia ontmoet Louisa, die ontdekt dat ze op vrouwen valt en inmiddels een vriendin heeft. Ze twijfelt enorm of ze het haar ouders moet vertellen omdat ze bang is voor een afwijzing.

China

In Nederland vindt een grote meerderheid van de bevolking dat LHBT’s het leven moeten kunnen leiden dat ze willen. Toch blijft het ook in ons land vaak erg spannend om daadwerkelijk uit de kast te komen, zeker als je dat op jonge leeftijd doet. Je weet toch niet hoe de omgeving zal reageren. Casey en Gennady ontmoeten DJ Darkle. Hij komt van het Chinese platteland, maar woont nu in de miljoenenstad Chengdu, waar hij tijdens Chinees nieuwjaar eindelijk uit de kast durfde te komen.