Metropolis

verkeerschaos

De verkeerssituatie in de grote steden. Zijn de files er net zo lang als hier? En is het makkelijk om aan een rijbewijs te komen? Van snelheidsduivels tot homorijscholen. Metropolis over verkeerschaos.

Sergej en Marina zijn al bijna negen jaar samen. Marina gaat Sergej leren hoe hij moet autorijden, dat is in Letland heel gewoon. Maar of het in hun geval wel zo'n goed idee is?

In La Paz in Bolivia hebben automobilisten weinig respect voor voetgangers. Om hier verandering in te brengen hebben ze een verassende aanpak bedacht: zebra's worden ingezet om mensen te helpen bij het oversteken!

Onze correspondent Neeraj uit New Delhi, India, laat zien hoe je onofficieel aan je rijbewijs kunt komen in India: een nagemaakt rijbewijs kopen in een van de winkeltjes die deze verkopen.

Onze correspondent Emal in Kaboel registreerde een dag uit het leven van een Afghaanse verkeersregelaar. Geen eenvoudige baan want bijna niemand trekt zich iets van hem aan, en zeker niet de ISAF-voertuigen die uit angst voor aanslagen weigeren te stoppen.

Hoe moeilijk is het om in Bangkok je rijbewijs te halen? Onze Thailand correspondente Beau neemt zelf de proef op de som en kruipt voor het eerst achter het stuur van een auto.

In Bombay zal het aantal aanvragen voor een rijbewijs strerk toenemen als de Indiase Tata in productie genomen wordt, 's werelds goedkoopste auto. Veena kijkt hoe dat gaat, je rijbewijs halen in Bombay.