Metropolis

vrije tijd

Vrije tijd. De zomervakantie staat voor de deur. Nederland reist af naar de Spaanse Costa's, Zeeuwse campings of sluit achteraan in de lange rijen in de Efteling. Wij hebben mogelijkheden te over om onze vrije dagen te besteden, maar hoe zit dat in de rest van de wereld?

Dwarfs Empire is een populaire attractie onder Chinese toeristen die het nieuwe jaar vrolijk willen inluiden. Het begon als een verwezenlijking van Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen, maar het is inmiddels uitgegroeid tot een pretpark waar meer dan honderd kleine mensen wonen en werken.

Sommige mensen gaan voor de lol een weekendje over de grens, maar voor veel Mexicanen is het een wanhoopsdaad om de grens met de Verenigde Staten over te steken. Echter, sommige Mexicanen combineren de twee en ondernemen voor hun plezier een ‘illegaal’ tripje over de grens.

In het weekend trekken veel rijke Qataresen met hun 4x4 terreinwagens naar het strand om uit te rusten van de week. Hoogtepunt van het weekend is de show waarin waaghalzen de mogelijkheden van hun auto’s verkennen. Dit gebeurt alleen niet altijd zonder ongelukken.

Voor de meeste Libanese gezinnen zit een dagje Disneyland er niet in. De familie Ahmed neemt de kids daarom een dagje mee naar Hezbollah Land, waar ze vooral kapotte tanks van de Israëliërs te zien krijgen.

Sommige Australiërs hebben de hobby om ‘grote dingen’ langs de snelweg of in hun achtertuin te bouwen, simpelweg om toeristen te trekken. Enthousiastelingen Jen en Niall bezoeken al bijna dertig jaar deze vaak absurde bouwwerken. Vandaag strepen ze ‘de worm’ en ‘de koala’ van hun lijst.

Wat de Zambianen het liefst doen als ze een dagje vrij hebben is zuipen. En dan zoveel mogelijk. Ook meneer Banda mag het graag doen. Samen met zijn vrienden drinkt hij de hele dag bier op de parkeerplaats.

Voor wie zich liever niet wil ontspannen op z’n vrije dag is de gevangenistour in Estland misschien wel een leuk uitje. Je kunt je laten ontvoeren door een stel overtuigende acteurs die zich voordoen als KGB’ers, om je vervolgens lekker slecht te laten behandelen.