Door de lockdown zat iedereen meer dan ooit op elkaars lip, dus trokken we er massaal op uit en draaiden onze stappentellers overuren. In Afghanistan wandelen Kava en Fatima omdat de coronakilo’s eraan vlogen. Nog niet zo eenvoudig, in een stad waar vaak aanslagen worden gepleegd. In Zuid-Afrika lopen Marne en z’n hond Tripod. Marne is erg te spreken over z’n hond: die heeft hem uit z’n depressie geholpen. Door samen te wandelen.

Afghanistan

In Afghanistan wandelen Kava en Fatima. Dit stel werkt in de culturele sector van Kabul, maar ook die ligt door de coronacrisis op z’n gat. Omdat de coronakilo’s eraan vlogen, besloten ze veel te gaan wandelen. Nog niet zo eenvoudig, in een stad waar vaak aanslagen worden gepleegd.

Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika lopen Marne en z’n hond Tripod. Marne is erg te spreken over z’n hond: die heeft hem uit z’n depressie geholpen. Door samen te wandelen. Volgens Marne is zijn hond een betere psychiater dan welk mens dan ook.

Israël

Yossi wandelt voor de achtste keer van het noorden van het land naar het zuiden. Door te wandelen heeft hij zijn leven opnieuw ontdekt. Hij traint er ook zijn denkspieren mee: zoveel tijd met jezelf zet hem aan het denken over het leven.