Metropolis

het WK voetbal

Het WK staat bijna voor de deur en binnenkort zal in Nederland de Oranjegekte losbarsten. Ook in de rest van de wereld zitten ze er al helemaal klaar voor. Metropolis dompelt zich wereldwijd onder in het WK virus. Op bezoek bij tegenstanders en andere deelnemende landen en kijken waarom zij wereldkampioen denken te worden

In Japan staat een tempel met basket-, tennis-, honk- en natuurlijk ook voetballen. Hier kun je bidden tot de God van het voetbal. Op deze plek wordt ook een traditionele vorm van voetbal, Kemari, gespeeld. Zonder goals, winnaars en verliezers, maar het geeft wel een kleurrijk plaatje.

60% van alle voetballen wordt in Sialkot in Pakistan gemaakt. Onze correspondent Kazim bezoekt deze stad en gaat op onderzoek uit in de ballenindustrie.

Eduardo kent de namen van alle spelers van het Nederlands elftal, heeft plakboeken vol Hollandse voetbalplaatjes en speelt op de Playstation altijd voor Oranje. Onze Peruaanse fan is er van overtuigd dat Nederlande het WK gaat winnen. De buurtkinderen schudden afkeurend hun hoofd.

Veel mensen hopen een slaatje te slaan uit het WK. Zoals Wellington uit Zimbabwe. Samen met zijn neef handelt hij nu in zelfgemaakte Keverlimousines in Zuid-Afrika. Bij uitstek geschikt om WK-toeristen mee te strikken voor een plezierritje. Ze beginnen nu aan het uitbouwen van de vierde Kever.

Zuid-Afrikanen hoopten wat extra's te verdienen nu het WK naar hun land komt, maar dat wordt niet aangemoedigd door de regering. Deze prostituees verwachten extra veel klanten, nu er zoveel voetbalsupporters naar hen toekomen. Ze worden echter ontmoedigd om de straat op te gaan.