Metropolis

zware jongens

We duiken in de lokale kleine criminaliteit van wereldsteden. Een dag lang gaan we op pad met zakkenrollers in Nairobi, handelaars in illegale vechtkrekels in Shanghai en we ontmoeten de Israëlische Robin Hood. Elke stad heeft haar eigen soort criminelen.

Gokken is verboden in China, dus gebeurt het illegaal. In Shanghai wordt grof geld ingezet op vechtende krekels. Correspondent Sunny duikt in deze wondere wereld en woont een wel heel fanatieke wedstrijd bij. - Geproduceerd door Bas Roeterink

'Rambo' in Israël is de Robin Hood van deze tijd. Op zijn (waarschijnlijk gestolen) paard steelt hij van de rijken en geeft aan de armen.

De markt is een goede plek om te winkelen, vooral voor zakkenrollers: marktbezoekers zijn gemakkelijke slachtoffers. Correspondent Baraka volgde een dag een zakkenroller in Nairobi, Kenia.

Coqui is een dief van 41 in Peru. Hij breekt in met een snelle maar ook zeer riskante truc. Correspondent Jeronimo gaat met hem op strooptocht door nachtelijk Lima...

In het Filipijnse Manilla volgen correspondenten Barbara Politsch en Trox een straatbende van jongetjes vanaf twaalf jaar oud, die overal op zoek zijn naar dingen om te stelen en mensen om te overvallen. Jong geleerd, oud gedaan?

Stelen van God is vast een grote zonde. Maar daar denkt Georges, de oudste dief van België heel anders over..