Metropolis laat je de wereld zien! Maar wel een beetje anders dan je gewend bent. In 2018 zijn we helemaal online met nieuwe video’s en de beste -nog steeds super actuele- verhalen uit het archief. De hele wereld komt aan bod, maar we focussen ons voor de nieuwe video’s op de minst ontwikkelde landen.

We laten ons inspireren door de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN. In 2015 zijn door alle 193 lidstaten van de Verenigde Naties zeventien doelen bepaald. Deze doelen moeten voor 2030 een eind maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Niet alleen overheden, ook het bedrijfsleven en burgers kunnen hieraan bijdragen.

Bij Metropolis laten we door de ogen van lokale correspondenten zien hoe deze thema’s over de hele wereld in het dagelijks leven terugkomen.

Op onze site vind je iedere maand een nieuw online verhaal, bestaande uit nieuwe video’s, reportages uit het archief, data en achtergronden. De redactie in Nederland werkt hiervoor nauw samen met lokale correspondenten in de minst ontwikkelde landen.

De redactie van Metropolis is nieuwsgierig hoe je deze nieuwe vorm van verhalen vertellen ervaart. Heb je opmerkingen, tips of misschien wel complimenten (ja leuk), mail dan vooral naar metropolis@vpro.nl.

 

tekst gaat door onder de afbeelding

verantwoording

Metropolis wordt in 2018 medegefinancierd door het European Journalism Centre via het Innovation in Development Reporting Grant Programme. Het EJC kent beurzen toe aan media die op innovatieve manier verhalen maken rondom de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN. Ook media als De Volkskrant en CNN hebben dit jaar de beurs ontvangen.

Het EJC ontvangt financiering voor deze beurs van de Bill & Melinda Gates Foundation. Inspraak in de redactionele invulling van Metropolis hebben het EJC en de Bill & Melinda Gates Foundation niet. Wel legt Metropolis verantwoording af bij het EJC over bezoekcijfers, verworven impact en de besteding van de ontvangen subsidie.