Roessss

Israël verkeert bijna altijd in staat van oorlog. Veel soldaten raken niet alleen fysiek gewond, maar krijgen ook mentaal een klap. Als gevolg van betrokkenheid bij een vuurgevecht, lijdt Ben aan posttraumatische stress. Hij nam soms wel 13 anti-depressiepillen per dag. Nu heeft Ben ontdekt dat ook marihuana de pijn kan verzachten.

Zo langzamerhand weet iedereen wel dat roken slecht voor je is. Maar als je al vanaf je 4e rookt als een ketter, is het erg moeilijk om te stoppen. Ilham is inmiddels 9 jaar en heeft al vaak geprobeerd te stoppen, maar hij en zijn sigaretten zijn onafscheidelijk...

De Australische chocoladeverslaafde Alison kan op een avond wel een kilo melkchocolade wegkauwen en giet daarna nog rustig een zak of twee aan M&M’s naar binnen. “Het is als een soort valium voor me,” zegt cacaojunkie Alison, die sinds kort probeert af te kicken. 

Om alcoholmisbruik te voorkomen, heeft de regering in Estland een verkoopverbod ingesteld van 10 uur ‘s avonds tot 10 uur ‘s ochtends. Dus verkoopt men niet meer, men ‘verhuurt’ flessen drank.

Lovit helpt drugsverslaafden in Pakistan voor wie het leven uitzichtloos lijkt. De samenleving heeft het vertrouwen in hen opgegeven. Behalve Lovit, hij biedt ze een tweede kans want als ex-verslaafde weet hij hoe moeilijk het leven is voor een verslaafde in Pakistan.

Dit was de laatste Met Metropolis. xxxx