Op zoek of juist niet, overal in de wereld houden we ons bezig met de liefde. Want all you need is love, toch Robert? De een wil van zijn geliefde af, de ander moet zijn lief delen met vele anderen. Van speeddates in Shanghai tot de enige homo in een dorp in Namibië, deze week een rondje liefde om de wereld.

Chinese vrouwen uit de stad komen lastig aan de man. Toch geeft Metropoliscorrespondent Jasmin niet op. Ze neemt ons mee door liefdesjungle Shanghai. Het is een wereld van stugge speeddates en buitenlandse zakenmannen die eigenlijk alleen maar seks willen.

Wendelinus is de enige homo in zijn dorp in Namibië, waar ze liever niks willen weten van homoseksualiteit. Wanneer hij als één van de eerste Afrikaanse mannen meedoet aan de Mr. Gay World verkiezing in Zuid-Afrika, gaat er een wereld vol mooie mannen voor hem open.

In de ijskoude bergen van de Himalaya zijn de mannen het grootste deel van de tijd van huis voor de handel of om het vee te laten grazen. De vrouwen zijn echter nooit alleen. Een vrouw is namelijk getrouwd met alle zonen van een gezin.

Advocaat Lawrence Goodwin houdt zich al tien jaar bezig met scheidingszaken. In zijn echtscheidingsbus rijdt hij door de stad, die tevens dient als kantoor; compleet met computer, printer en hifi-geluidsinstallatie waarmee hij maar al te graag countryliedjes over verloren liefdes afspeelt.

Wie kun je beter om raad vragen bij liefdesverdriet dan het beroemdste stelletje in de geschiedenis? Stuur je brief naar “Julia, Verona, Italië” en hij komt aan bij een van haar secretaresses die samen zo’n 5000 brieven per jaar beantwoorden.

Volgende week: Metropolis op wielen. 5 reportages uit 15 seizoenen metropolis over voertuigen.