Dik, dun, opgepompt of Kim Kardashian billen, meer dan ooit houdt de wereld zich bezig met het lichaam. Schoonheidsidealen zijn overal anders, zo maak je in Kaapstad pas echt de blits zonder voortanden. Maar het lichaam kan ook zeer functioneel zijn zo bewijst Pricasso, de kunstenaar die zijn penis als kwast gebruikt.

Volgens de Japanse sumoworstelaar Hakkutokuni is het moeilijker om aan te komen, dan om af te vallen. Voor deze sporters geldt: hoe dikker, hoe meer respect. Ze volgen daarom een uitgekiend dieet om dikker te worden.

Plastische chirgurie wordt in Pakistan niet alleen gebruikt om het lichaam van vrouwen mooier te maken, maar ook om het leven voor hun weer dragelijk te maken. Meer dan 1000 vrouwen per jaar worden hier slachtoffer van verminking door familie. Redenen variëren van afgewezen huwelijksaanzoeken tot het weigeren van seks en van vreemdgaan tot niet kunnen koken.

Maak kennis met Pricasso, het levende bewijs dat het gaat om wat je ermee kan! Hij gebruikt zijn penis als penseel en maakt daarmee prachtige portretschilderijen. Let op: deze reportage bevat beelden die door sommigen als aanstootgevend ervaren kunnen worden.

In Kaapstad hoeven ze geen brede, witte glimlach. Kapenaren hebben ze liever een fietsenstalling. Ook Nathan laat zijn voortanden trekken. Acht stuks maar liefst. Zonder voortanden is de seks beter, zegt hij.

Volgens Fred Penales is het een “win-win situatie”. Deze glamour kapper op de Filippijnen zet straatwervers uit, die in de buitenwijken op zoek gaan naar mooi haar. Tegen betaling knippen zij dit haar, dat later in de vorm van extensions voor veel geld wordt verkocht in zijn chique kapperszaak.

Volgende week: In een roes met Metropolis. 5 reportages uit 15 seizoenen metropolis over drugs, drank en chocola.