Buitenlandjournalistiek door lokale videojournalisten. Het internationale Metropolis-team komt vanaf maart 2018 terug met een nieuw online-only format.

vanaf maart maandelijks nieuwe reportages

Vanaf maart 2018 brengen de makers van het wereldwijde Metropolis-team weer maandelijks nieuwe verrassende items, dankzij financiële steun van het European Journalism Centre. Het wereldwijde netwerk van talentvolle documentairemakers en videojournalisten, afkomstig van zes continenten, wordt aangevuld met een nieuwe lichting correspondenten.

Sustainable Development Goals

Metropolis vergelijkt in de nieuwe afleveringen verhalen met hetzelfde onderwerp uit verschillende delen van de wereld met elkaar. Deze thema's sluiten nauw aan bij de werelddoelen van de Verenigde Naties: de Sustainable Development Goals. Metropolis voegt met zijn afwijkende, soms taboedoorbrekende, en humoristische kijk op het leven iets toe aan de kijk op deze doelstellingen en wereldwijde ontwikkelingen.

Het archief van Metropolis staat sinds 2015 online en heeft een sterk groeiende schare volgers op YouTube (85.000 abonnees) en Facebook.

De nieuwe video’s kunnen voor het wereldwijde publiek naar meerdere talen (Engels, Spaans, Frans, en Duits) worden vertaald, ondertiteld en verspreid, met dank aan een eerdere financiële steun van de Europese Commissie.