Seksuele voorlichting in de klas gaat vaak over hetzelfde. "Doe het veilig, want anders kun een soa of een kind krijgen." Maar een biologiedocent weet ook niet alles. Metropolis volgde daarom sekslessen van over de hele wereld en stelde de vragen die niet aan bod komen op school. (Maar op de antwoorden bieden we geen garanties.)

In het venster hiernaast (of hierboven als je deze site mobiel bekijkt) kun je chatten met Metropolis-experts op het gebied van seks. Klik op continue en kies een chatpartner. Zie je geen venster? Dan heb je waarschijnlijk bepaalde cookies niet geaccepteerd. Gelukkig kun je hieronder dan alsnog de video's boordevol sekslessen bekijken. 

1. hoe maak ik aan mijn partner duidelijk wat ik wil in bed?

Een goed gesprek over je eigen voorkeuren en die van je partner kan wonderen doen. Maar soms lukt het even niet om je wensen goed onder woorden te brengen. Misschien hebben jij en je partner in dit geval baat bij een meer visuele leerstijl. Correspondent Carren uit Nairobi zag bijvoorbeeld dat een paar knuffels heel behulpzaam kunnen zijn om je seksuele voorkeuren mee uit te beelden aan je lief.

2. hoe krijg ik (als vrouw) een orgasme?

Het kan best lastig zijn om tot een hoogtepunt te komen. Gelukkig kun je leren orgasmeren in een cursus. Volg bijvoorbeeld de 'genietles' van Svetlana uit Oekraïne. Nadat zij en haar man scheidden vanwege een te weinig opwindend seksleven, reisde Svetlana de wereld over op zoek naar orgasmegeheimen. Met een handig apparaat leerde zij om haar vaginaspieren aan te spannen. Ook kent Svetlana nog een paar trucs waardoor je al voor de seks opgewonden raakt. Span je spieren daar down under aan, doe je vuist snel open en weer dicht en zeg: “mamamamamama”.

3. kan ik mijn penis verlengen?

Je zult er een stukje voor moeten reizen, maar in Senegal weten Oma Yokk en haar zonen daar wel raad op. Tijdens eens sessie word je meegenomen naar het bos. Hier kies je een stuk hout dat gelijk is aan het formaat penis dat je graag zou willen hebben en voldoet aan je verdere eisen. Leg je penis hierop terwijl je behandelaar spreuken opzegt en je toewuift met brandende takken. Neem vervolgens vier slokken van een speciaal drankje. Het smaakt nergens naar, maar het recept houden Oma Yokk en haar zonen liever geheim. Na een week zou je resultaat moeten zien. Let op: voor deze behandeling zul je wel vier keer moeten terugkomen.

4. een nóg intenser orgasme, hoe krijg ik dat voor elkaar?

Vergeet Kamasutra, Betty uit Kenia leert je graag over de sekstechniek ’Kachabali’, voor hoogtepunten hoger dan Mount Kenya. Bij Kachabali zit de vrouw met haar benen wijd en zit de man tegenover haar. De man houdt zijn penis vast met zijn duim op de bovenkant en slaat daarmee tegen het ‘boontje’ van de vrouw aan. Wissel een beetje af tussen horizontale en verticale bewegingen. ‘Kachabali’ is trouwens niet alleen leuk voor de vrouw. Mannen kunnen hun penis ook in rap tempo tegen de tong van de vrouw slaan om ook zo'n intens orgasme te bereiken. Succes gegarandeerd, zegt Betty.

5. hoe krijg ik meer zin in seks?

Last van een laag libido? Daar hebben ze in Colombia een assortiment aan wonderdrankjes voor. Arrechón (dat betekent zoiets als ''ontzettend geil'), tumbacatre, of viche, een drank gefermenteerde rietsuiker... Je zou er een ‘innerlijke explosie van opwinding’ en passionele hete seks krijgen. Voeg er ook een schepje van de ‘borojó’ vrucht aan toe voor nog wat extra opwinding. “Je voelt een soort vuur dat langzaam naar beneden glijdt en dan ineens explodeer je! Het stijgt naar je hoofd en bonkt door je aderen en dan voel je de warmte.”