Metropolis laat haar spotlight de komende weken schijnen op modieus Afrika. Van een Instagram take-over door een Nigeriaanse fashionista tot de vier Afrikaanse Fashion Weeks die je echt niet mag missen. Je vindt het allemaal op deze verzamelpagina!

Het paradijs voor fashionista's in Nigeria

Vrijdag 9 oktober
Heb je het modieuze feestje van de Lagos Fashion Week gemist? Niet getreurd, want Metropolis correspondent Omi was erbij en legde het vast op camera. Ze ging een dag mee met de Nigeriaanse fashionista Uche Uba. 

Fashionably Lagos

Dinsdag 30 oktober
De spotlights van de Lagos Fashion Week​ zijn inmiddels gedoofd. Wil je toch nog de sfeer proeven? De Nederlandse stijlantropoloog Carmen Hogg deelt speciaal voor Metropolis haar ervaring vanuit modieus Nigeria.


 

Instagram take-over by Uche Uba

Donderdag 25 oktober 2018
De Nigeriaanse fashionista Uche Uba neemt deze week het Instagram-account van Metropolis over. Hij laat je de highlights van voor en achter de schermen zien op de Lagos Fashion Week van 25 t/m 28 oktober. Benieuwd waar de fabuleuze Uche zijn spotlight op laat schijnen? Volg hem en de inspirerende modescene op de voet via de speciale Metropolis take-over pagina.

Nigeriaanse mode shoppen in Amsterdam

Dinsdag 23 oktober 2018
Deze week begint de Lagos Fashion Week. De miljoenenstad is uitgegroeid tot het centrum van de Afrikaanse modescene. Ook in Nederland blijft dit niet onopgemerkt, zo zag verslaggever Mirthe van der Drift van het radioprogramma Bureau Buitenland. Zij ging shoppen onder werktijd.

vier Afrikaanse Fashion Weeks die je niet mag missen!

Maandag 22 oktober 2018
Ieder jaar kijken fashionista’s hun ogen uit tijdens de beroemde Fashion Weeks in Parijs, Milaan, Londen en New York. Een wereld vol glitter en glamour en de allerlaatste mode. Maar ook veel Afrikaanse steden organiseren een Fashion Week waar de kleur en creativiteit van afspat. Kijk maar.

fashionista's uit de hele wereld

Zondag 21 oktober 2018
In deze uitzending verkent Metropolis de modewereld. Van trendgevoelige modepoppetjes tot fashionistas met een visie. Zo wacht Milena voor de deur van de eerste H&M in Estland op mode voor de massa. Maar bepalen Lee-Chè en Ashwin uit Johannesburg met hun fashioncollectief V.I.N.T.A.G.E. liever zelf wat in de mode is.