Een keer per maand geeft de Mondo-redactie het roer uit handen. Dan mag een gastcurator bepalen welke kunstenaars in de spotlights staan, online én in de uitzending. De beurt is aan schrijver Abdelkader Benali, die een leestip voor u heeft.

Deze week is Abdelkader Benali de gastcurator van Mondo. Bekijk hier wie hem inspireert en welke gasten hij op 27 september meeneemt naar de uitzending.

Abdelkader Benali tipt Een vrouw van de wereld, de nieuwe roman van Thomas van Aalten die op 6 oktober uitkomt. Het boek vertelt het verhaal van de gekwelde Leonie, die zich gevangen voelt in haar luxe leven en zoekt naar een uitweg. 

Abdelkader: 'Voor mij was deze roman echt een verrassing; het is een soort Madame Bovary, maar dan in het Amsterdam Nieuw-West van de jaren zeventig. Van Aalten beschrijft die periode van vooruitgang en welvaart heel treffend. Daar plaatst hij zijn vrouwelijke personage dat in een liefdeloos huwelijk gevangen zit en verlangt naar een mooier, beter en spannender leven. Je voelt haar onmacht en heel subtiel kom je erachter dat zij demonen met zich meedraagt. Het einde zag ik niet aankomen. Een aanrader dus.' 

Lees mee met Abdelkader Benali

Zin om eens een boek te lezen met Abdelkader Benali? In onze Mondo Boekenclub gidste hij ons deze zomer door een van zijn favorieten, de klassieker De luiaards in de vruchtbare vallei van Albert Cossery. Hier vind je Abdelkaders leesopdrachten bij het boek. Meedoen met volgende edities van de Boekenclub? Lees er hier over.