1 februari

Bob Fosko, Ella Wonder, Jessica Hausner en de blik van Ellen Deckwitz

In Mondo ontvangt Nadia Moussaid iedere zaterdagavond schrijvers, filmregisseurs, muzikanten en andere cultuurmakers uit binnen- en buitenland. Door de ogen van deze kunstenaars kijken we naar onszelf en de wereld om ons heen.

in deze uitzending:

In deze aflevering van Mondo gaat Nadia in gesprek met de Oostenrijkse filmregisseur Jessica Hausner. In haar nieuwe film Little Joe draait het om de wetenschapper Alice die de bedenker is van een rood plantje dat stuifmeel loslaat dat iedereen gelukkig maakt. Ook te gast zijn zanger Bob Fosko en zijn dochter Ella Wonder. Sinds Fosko weet dat hij ongeneeslijk ziek is, is hij productiever dan ooit. In de rubriek De blik van deze week dichter-schrijver Ellen Deckwitz, én de winnaar van de Zilveren Camera Storytelling, Ilvy Njiokiktjien, schuift aan.

De winnaar van de Zilveren Camera Storytelling

Met haar multimediaproject 'Born Free - Mandela’s Generation of Hope' won journalist en fotograaf Ilvy Njiokiktjien De Zilveren Camera Prijs voor Storytelling.  Ze schuift aan bij Nadia om te vertellen haar winnende project. Benieuwd naar het project? Bekijk hier een voorproefje.

1-op-1 met regisseur Jessica Hausner

De Oostenrijkse filmregisseur Jessica Hausner is te gast. In haar nieuwe film Little Joe, die vanaf komende week in de bioscopen is te zien, draait het om de wetenschapper Alice die de bedenker is van een rood plantje dat stuifmeel loslaat dat iedereen gelukkig maakt. Ze neemt het stiekem mee naar huis en vernoemt het antidepressivum-plantje naar haar tienerzoon: Little Joe. De film roept vragen op over onder meer geluk en ouderschap.

de blik van: Ellen Deckwitz

In de rubriek De blik van deze week dichter-schrijver Ellen Deckwitz.
Ellen speelt graag gedachtespelletjes wanneer ze over straat loopt. Zoals bijvoorbeeld: 'wat zou ik doen als ik geen vrienden en familie meer had?'
Benieuwd naar het antwoord? Bekijk het fragment.

Bob Fosko en Ella Wonder

Ook te gast zijn zanger Bob Fosko en zijn dochter Ella Wonder. Sinds Fosko (echte naam: Geert Timmers) weet dat hij ongeneeslijk ziek is, is hij productiever dan ooit. Maakte hij vorig jaar nog een succesvolle plaat en reuniëtoer met zijn band De Raggende Manne, nu komt hij nog met een laatste plaat waarop hij nog één keer zijn levenslust in muziek omzet: Van iets maken word je blij. Op die plaat wordt hij onder meer bijgestaan door zijn dochter Ella, die ook met haar eigen muziek in zijn voetsporen treedt.

 

gasten in deze uitzending