vanaf 21 maart 2020

Met o.a. Minister van Engelshoven, Ivo van Hove en Eva Crutzen

In Mondo ontvangt Nadia Moussaid iedere zaterdagavond schrijvers, filmregisseurs, muzikanten en andere cultuurmakers uit binnen- en buitenland. Door de ogen van deze kunstenaars kijken we naar onszelf en de wereld om ons heen.

in deze uitzending:

Deze week in Mondo vertelt Minister Ingrid van Engelshoven welke maatregelen het kabinet neemt om de cultuursector door deze coronacrisis te loodsen. Met theaterregisseur Ivo van Hove hebben we het over de impact van de crisis op zijn werk. Ook is deze week de Mondo Quarantaine Klassieker Boekenclub van start gegaan. Schrijvers Philip Huff en Alma Mathijsen zitten aan tafel en bespreken De Pest van Albert Camus. 

Verder zijn te gast zanger en acteur Maarten Heijmans met het nummer Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder van Ramses Shaffy, een column van schrijver Tommy Wieringa en optredens van zangeres Michelle David, cabaretiers Eva Crutzen en Dolf Jansen.

Ivo van Hove en Minister Ingrid van Engelshoven

Theaterregisseur Ivo van Hove vertelt over de impact van de crisis op zijn werk. Al zijn theatershows zijn afgelast waaronder West Side Story in New York. Nadia gaat eveneens in gesprek met Minister Ingrid van Engelshoven over welke maatregelen het kabinet neemt om de cultuursector door deze coronacrisis te loodsen.

Mondo Boekenclub

Nu alle theaters, bioscopen en kroegen gesloten zijn, hebben wij een andere manier gevonden om ons te vermaken. Lezen! De komende weken gaan wij dat doen met De Pest van Albert Camus, samen met Alma Mathijsen en Philip Huff. Beide schrijvers zitten aan tafel en bespreken het boek, de Mondo Quarantaine Klassieker boekenclub en beantwoorden ze vragen van kijkers.

Diverse optredens

Verder zijn te gast zanger en acteur Maarten Heijmans met het nummer Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder van Ramses Shaffy, een column van schrijver Tommy Wieringa en optredens van zangeres Michelle David, cabaretiers Eva Crutzen en Dolf Jansen.

optredens uit deze uitzending

  • praat mee

    Praat tijdens of na de uitzending mee op Twitter: @vpro_mondo. Gebruik de hashtag #vpromondo.

    Dagelijkse cultuurtips vind je op onze Facebook en Instagram