vanaf 28 maart 2020

Met o.a. S10, Georgina Verbaan en Ramsey Nasr

In Mondo ontvangt Nadia Moussaid iedere zaterdagavond schrijvers, filmregisseurs, muzikanten en andere cultuurmakers uit binnen- en buitenland. Door de ogen van deze kunstenaars kijken we naar onszelf en de wereld om ons heen.

in deze uitzending:

Deze week in Mondo neemt Ann Demeester ons langs de beste virtuele musea van dit moment. Treedt S10 op met een akoestische versie van Wacht op mij. De zangeres zou deze maand een speciaal concert in Carré houden voor jongeren met psychische problemen, maar dat is wegens het coronavirus afgelast. Ramsey Nasr laat ons het nut van kunst inzien en schuift samen met filosoof en psychiater Damiaan Denys aan tafel

Ook lanceren Georgina Verbaan en Maartje Wortel het nieuwe boek voor de Mondo Quarantaine Klassieker boekenclub. En Marente de Moor neemt het stokje van Tommy Wieringa over en draagt vanuit huis een speciaal coronasprookje voor. 

Ramsey Nasr en Damiaan Denys

Ramsey Nasr laat ons het nut van kunst inzien. Kunst is geen levensbehoefte, maar zorgt wel voor zingeving. Wat kan kunst ons nu brengen in deze tijden? Samen met filosoof en psychiater Damiaan Denys schuift hij aan tafel.

S10

S10 treedt op met een akoestische versie van Wacht op mij. De zangeres zou deze maand een speciaal concert in Carré houden voor jongeren met psychische problemen, maar dat is wegens het coronavirus afgelast. 

Ann Demeester

Museumdirecteur Ann Demeester neemt ons langs de beste virtuele musea van dit moment.

Mondo Boekenclub

Georgina Verbaan en Maartje Wortel lanceren het nieuwe boek voor de Mondo Quarantaine Klassieker boekenclub.

Marente de Moor

Marente de Moor neemt het stokje van Tommy Wieringa over en draagt vanuit huis een speciaal coronasprookje voor. 

praat mee

Praat tijdens of na de uitzending mee op Twitter: @vpro_mondo. Gebruik de hashtag #vpromondo.

Dagelijkse cultuurtips vind je op onze Facebook en Instagram