elke zaterdag om 23.00 uur op NPO 3

Eva Koreman trekt door het land, op zoek naar de beste muziek

Eva Koreman trekt door het land, op zoek naar de beste muziek

In elke aflevering staat één stad centraal, waar drie artiesten of bands hun lokale scene in kaart brengen. Zij leiden ons rond langs de plekken waar ze hun muziek schrijven, de locaties die vormend zijn geweest en hen inspireren. Ze geven een intiem kijkje in de keuken, en de artiesten treden op in het lokale poppodium. 

In Muziekstad wordt niet gefocust op de namen die al in elke talkshow aanschuiven, maar juist ook op de spannende underground en de artiesten van de toekomst. In Rotterdam ontmoet Koreman de eigenzinnige popartiesten Froukje en Naaz, in Amsterdam gaat ze langs bij het hiphop-collectief SMIB, in Zwolle onderzoekt ze hoe het eraan toegaat sinds Opgezwolle de handdoek in de ring gooide en in Tilburg duikt ze in de moshpit van de heavy gitaarscene.

De serie is gemaakt door 3voor12, het platform voor alternatieve popmuziek van de VPRO.  De complete livesessies van de artiesten zijn te zien op: vpro.nl/3voor12. In 3voor12 Radio op 3FM wordt uitgebreid aandacht besteed aan het programma.

afleveringen

Rotterdam

In de eerste aflevering trekt Eva Koreman naar Rotterdam. Drie artiesten brengen hun lokale scene in kaart: aanstormend hiphop-talent Raw Roets brengt een ode aan zijn stad Rotterdam en vertelt hoe de dood van rapper/mentor Feis hem raakte. Zangeres/songschrijver Naaz wil van de wereld een iets mooiere plek maken. En popster-in-wording Froukje verwondert zich over het onverwachte succes.

Nijmegen

zaterdag 27 februari om 23.00 uur op NPO3

In de tweede aflevering trekt Eva Koreman naar Nijmegen. In de oudste stad van Nederland brengen drie artiesten vanuit poptempel Doornroosje hun lokale scene in kaart. Waltzburg speelt frisse popliedjes, indie-artiest Luwten maakt dromerige, ingetogen indiefolkpop en 3FM Talent Linde Schöne timmert goed aan de weg met haar R&B/pop-songs. Nijmeegs rock-trots De Staat laat zien hoe ze aan een creatieve broedplaats bouwen: De Basis, in het oude pand van poptempel Doornroosje. Daar krijgt nieuw talent de kans om zich verder te ontwikkelen. Waltzburg bijvoorbeeld, die vertelt hoe ze uren kon maken in De Basis om verder te groeien.

Den Haag

zaterdag 6 maart om 23.00 uur op NPO3

Eva Koreman is deze aflevering in Den Haag, waar de artiesten kunstzinnig zijn met een dikke knipoog. Ze wipt langs bij de club PIP voor een ontmoeting met bouwvakkersboyband Goldband die maar liefst vijf Haagse Popprijzen in de kast heeft staan. Hedendaagse smartlappenzangeres Sophie Straat brengt levensliederen met een boodschap. Opkomend dj/producer Dazion vertelt over zijn liefde voor de Hofstad.