Patrick Melrose

Patrick Melrose vertelt het turbulente en tragische verhaal van Patrick (gespeeld door Benedict Cumberbatch), een probleemgeval uit de Engelse upper class die demonen uit het verleden probeert te verslaan. Vanaf zijn kindertijd in Zuid-Frankrijk in de jaren '60 tot zijn volwassen leven in New York en Londen worstelt Patrick met trauma's uit het verleden, zoals het misbruik door zijn vader en zijn heroïneverslaving.

Helaas zijn de afleveringen wegens beperkte uitzendrechten online niet terug te zien.

De serie laat zien hoe Patrick, getekend door zijn jeugd, omgaat met zijn rehabilitatie, de dood van zijn vader en zijn eigen pogingen om een goede vader te zijn. Alsof dat niet genoeg is, vraagt zijn moeder hulp bij zelfdoding en moet hij afscheid nemen van zijn ouderlijk huis. Maar Patrick blijft ondanks alle uitdagingen beschikken over een onuitputtelijke gevatheid wat zich uit in vlijmscherpe dialogen, onder meer met het ‘stemmetje in zijn hoofd’.

De vijfdelige dramaserie Patrick Melrose is gebaseerd op de succesvolle semi-autobiografische romans van de auteur en journalist Edward St. Aubyn, die een kritisch, maar tegelijk satirisch beeld van de Engelse aristocratie geven.

lees meer

cast

Benedict Cumberbatch, Jennifer Jason Leigh, Hugo Weaving, Blythe Danner, Anna Madeley, Prasanna Puwanarajah, David Nicholls, Michael Jackson en Edward Berge.
 

afleveringen